Reisitrajektoor kaardil

Lisainfo Facebook UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal Võrumaal

UMA MEKK Kohvikute ja restoranide nädal  toimub 9.-15. aprill  2018.a.

Ööbikuoru Villa restoran Andreas (TEL 5099666, villa@oruvilla.ee)
Eelroog
HÕRNA - PALLIKÕSÕ KRÕPÕLEIBUGA
Forellitartar leivaõhikutega
Pearoog
TSIALIHA SEENE-KEESI PÄÄLÜSSEGA, MAN KARDOHKA-KAALI TAMP
Seafilee austerserviku-juustu kattega, lisandiks kartuli-kaalika tamp
Magustoit
KOORÕHÜÜBÜS MARJASAHVTIGA
Kooretarretis marjakastmega


Kohvik Suur Muna (TEL 5866 4668, muna@suurmuna.ee)
Eelroog
KATÕ KAPSTA SALAT, SÄLÄN PASTINAAK
Kahe kapsa salat pastinaagi all
Pearoog
LEEVÄPURUGA PRAADITU SUDAK HERNE-SUURMÕ SAKÕ PUDROGA
Riivleivas paneeritud koha herneorsottoga
Magustoit
VÄRMILIDSE MÜTSÜGA BESEE KITSEKEESI KREEMIGA
Besee kitsejuustukreemi ja peedi-maasikakastmega

Saarsilla Talukohvik (TEL 5345 6116, saarsilla@hot.ee)
Eelroog
KATS KALLA TARTRIGU JA HAINA PÄÄL
Kaks kala salatil
Pearoog
HAVVUTÕT TÕPRALIHA AIAVILJUGA
Hautatud veiseliha köögiviljadega
Magustoit
MUSTKA JA MAASKA-VATUKOORÕ IÄTÜS MESIDSE RÜÄKRÕBUSKIGA
Mustika-limoncello sorbee ja maasika-vahukoore jäätis

Piusa Külastuskeskuse kohvik Koopatoit (TEL 5373 0298, koopatoit@gmail.com)
Isutekitaja
KADAKANE KOPRASABA
Suitsune koprasaba kadakaga
Eelroog
KARULIHA PRAELEIVAL PASTINAAGI-TOORJUUSTU KREEMI JA PÕDRASAMBLAGA
Karuliha musta leiva, bataadikreemi ja rukkolaga
Pearoog
AHJULIHA PUNASE SÕSTRAGA, LISANDIKS LÕKKEKARTUL JA KÖÖGIVILJAD
Ahjuliha punasesõstra marinaadis koduaiaköögiviljade ja lõkkekartuliga
Magustoit
KAERAHELBE –TOORJUUSTUKOOK
Mahe kaerahelbe-toorjuustukook astelpajuga


Kubija hotel-loodusspaa restoran (TEL 786 6000, info@kubija.ee)
Eelroog
JAHHELIHA HAPNÕ KURGI JA MÕRORITKA KREEMIGA
Sealiha sült hapukurgi ja mädarõikkreemiga
Pearoog
AHON KÜDSET HÕRNAS JUURIKIDE MAN
Leoki ahjuforell köögiviljadega
Magustoit
UBINAKUUK PALOHKASAHVTIGA
Õunakook pohlasahvtiga

Georgi hotelli restoran Postmark (TEL 332 2221, info@georgihotell.ee
Eelroog
ESITETTÜ LIHAKLIMBI HAPNÕ KOORÕGA
Käsitöö pelmeenid kodukandi hapukoorega
Pearoog
LÄBIKASUNU LIHA, MAN KRUUBI-AIAVILÄ RUUG JA SINIVEREVÄ KAPSTA
Triibuliha ordakruubi-köögivilja lisandiga ja punase kapsaga
Magustoit
ÕLLÕNÕ KALLÕRDUS
Käsitööõllene brüleekreem


Projekti eesmärgiks on viia kokku Võrumaa pärandtoidu tootjad, kes on koondunud võrgustikku Uma Mekk, toitlustus- ja turismiettevõtjatega, kelle katusorganisatsiooniks on MTÜ Võrumaa Turismiliit. Anda seeläbi uut väljundit kohalikele toidutootjatele ning tutvustada Võrumaad laiemalt Eesti ja väliskülalistele kui eripalgelist, ehedate ja kohalikul pärandil põhinevate toiduelamuste pakkujat. Kohvikute ja restoranid nädalad toimuvad oktoober ja aprill ning on hea võimalus teha nn madalahooaeg klientidele atraktiivsemaks.

UMA MEKK Kohvikute ja restoranide nädala on MTÜ Võrumaa Turismiliit ja SA Võrumaa arenduskeskuse ühisprojekt projekti "UMA MEKK Võrumaa külalisele". Projekti rahastab Eesti maaelu arengukava 2014-2020 LEADER programm (projektitoetus viitenumbriga 619216861234).

Osalemistingimused ja lisainfo:
Kadri Moppel
Võrumaa turismikoordinaator
kadri.moppel@vorumaa.ee