UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda, kevadel ja sügisel. Sel aastal (2021) 31.mai - 6.juuni  ja 11. - 17.oktoober.

Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Võrumaa pärandtoidu tootjad, kes on koondunud võrgustikku Uma Mekk, toitlustus- ja turismiettevõtjatega.
Uhkusega anname teada, et oleme UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalat korraldanud viis aastat ja meil on suur au tuua teieni UMA MEKK maitseelamused juba kümnendat korda!

UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädalal (31.05-06.06) pakuvad maitseelamusi üheksa imelist toidukohta:
 

Vastseliina linnuse keskaja elamuskeskus 
Grilljuustu salat kirsikastme ja krõmpsuva salatiga/ Küdset kees vislasahvti ja krõmpsva saladiga
Seapõse spelsoto puravikuga/ Tsiapõsk ja nisukruubaruug tattõga
Kama tiramiisu Võrumaa moodi/Kõrdliganõ kamamakjus võro muudu 

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 53030648, linnus@vastseliina.ee.  NB! Vastseliina piiskopilinnuse keskaja elamuskeskus võtab tellimusi vastu N-P (3.-6.06)

Andri-Peedo talukohvik
Tomatisalat, Andri-Peedo fetajuust ja pesto krõbedal saial/ Tumadi, kitsekees ja pähkmämäär krõpõ vadsakääro pääl
Kitsefilee tuhastatud porru, hapendatud kapsa ja demi glace kastmega/ Küdset kitseliha ja purulauk venihämmätüse ja hapnõ kapstaga
Rabarberi tart/ Höörik krõpõ kuuk rabarbri-vaniljekreemiga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 5918 7788, info@andri-peedo.ee

Seto Tsäimaja
Soolaseene kartulipallid ürdikastmega/ Kardohka kukklik soolasiiniga ja nuhehainu hämmatüsega
Üleküpsetatud seakoodisteik köömnekartuli, hapukapsa salati ja puraviku lihaleemega/ Üleküdsetü tsiajalajupp küümnekartohkaga, hapnõkapsta saladi ja poroviku lihaleeme soustiga
Mustsõstra kiisla karamellistatud kaerahelvestega/ Mustasitige kiisla suhrutsõ kaara laastukõisiga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 5622 0166, tsaimaja@setomuuseum.ee

Pesa hotelli restoran
Metsaseentesalat ja peedikreem röstitud hapusaial/ Mõtsaseenist salat ja peedimäär küdsetü vadsakääro pääl
Vikerforellifilee mee-sinepivõõbaga, kartuli-porganditamp, grillitud köögiviljad/ Küdset iherüs mii- ja sinebivõõbaga, kardohka-põrknatamp, küdset aiavilä
Mustsõstra-juustukook marjakastme ja karamellistatud samblikuga/ Sitiga-keesikuuk marjasahvti ja tsukrõsõ samblõga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 5622 2881, broneering@kagureis.ee

Daisy juures
Nõgesesupp hapukoorega / Nõgõsõnõ liim hapatadu koorõga
Üleküpsetatud odrajahupuder suitsulihaga/Üleküdset kesväjahu-karduka putr savvulihaga
Maasika mannavaht rõõsa koorega/ Maaskanõ mannavatt rõõsa koorõga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 524 8412, antondaisy@gmail.com

Suur Muna
Värviline nõgesesupp /Kirriv nõgõsõliim
Haugikotlett spinatipasta ja köögiviljadega/ Havvõkotlet spinadimaiku tahtaribakõisi ja aiaviljuga
Rabarberi jäätis/ Rabarbri-iätüs

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 5866 4668, muna@suurmuna.ee

Georgi hotelli restoran Postmark
Kitsejuustu sõrnikud kitsejuustukreemiga/ Kitsekeesi kotleti kitsekeesikreemiga
Juustune angersäga kartulitambiga/ Keesiga katõt angõrsägä kardohkapudroga
Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga/ Põrknakuuk keesikreemiga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 332 2221, info@georgihotell.ee

Kubija hotell-loodusspaa restoran
Sõirasalat/Salat sõiraga
Paalia kartuli-juurselleritambi ja kurgisalatiga/ Mägihõrnas kardohka-sellerijuurikupudro ni kurgisaladiga
Lahtine õunakook hapukoorejäätisega/ Ubina-tsäbänäkuhilik iätüsepalliga

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 504 5745, info@kubija.ee

Ööbikuoru Villa kohvik-restoran Andreas
Noor kitsejuust kolme moodi peediga/ Nuur kitsekees kolmõ muudu peediga
Kitseliha veinikastmes, soe aedviljasalat ja küpsetatud maapirnivorm/ Kitseliha veinihämmätüsen, man lämmi salat aiaviljust ni üleküdset juntjuuriguvorm
Pistaatsiakreem maasikatega/ Rohiline kriim maaskidega

Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette. Laudade broneerimine TEL 509 9666, villa@oruvilla.ee
 

Kolmekäigulise erimenüü hind on 19 eurot.
Toimumiskoht: erinevad toitlustuskohad Vana-Võromaal.

Lisainfo:
Kadri Moppel
Turismikoordinaator
SA Võrumaa Arenduskeskus
kadri.moppel@vorumaa.ee

Reisitrajektoor kaardil

$("#setStart").fancybox({ 'modal' : true });