12. – 18. oktoobril  2020 toimub UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal. 
UMA MEKK kohvikute ja restoranide nädal toimub igal aastal kaks korda: kevadel ja sügisel. Kohvikute ja restoranide nädala eesmärgiks on viia kokku Võrumaa pärandtoidu tootjad, kes on koondunud võrgustikku Uma Mekk, toitlustus- ja turismiettevõtjatega.

Kolmekäigulise erimenüü hind on 17 eurot. Lauad palume broneerida vähemalt 24H ette, võttes ise ühendust meelepärase söögikohaga. 
Toimumiskoht: erinevad toitlustuskohad Vana-Võromaal.
Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: SA Võrumaa Arenduskeskus, Võrumaa Talupidajate Liit, UMA MEKK toiduvõrgustik.

Kohvik Daisy Juures
Broneerimine 524 8412, antondaisy@gmail.com
Kesk tn 5 Varstu alevik Rõuge vald
Eelroog: Korvike köögiviljavoki ja lambahakklihaga / Korvikõnõ küdset lambapiinüliha ja aiakraamiga
Pearoog: Käsitööpasta metsaseentega / Tahtaribakõsõ mõtsasiiniga
Magustoit: Pavlova kama-kohupiimakreemi ja pohlamoosiga / Kütsevatukuuk kama-kohopiimäkreemiga ja palokasahvtiga

Kohvik Suur Muna
Broneerimine 5866 4668, muna@suurmuna.ee
Muna-Mäe Haanja Rõuge vald 
Eelroog: Röstitud pastinaagi ja küüslaugu siidine püreesupp, kuivatatud lillakapsa kimchi / Pastinaagist püreruug kuivatet hapukapstaga
Pearoog: Herne-porgandi krõbe päts, trühvlijuustu kaste, värvilise lillkapsa risotto / Herne ja maiguvilju kotlett, ninnkapstapudro, tsiapähkmä maiku keesist hämmätüs ja hapnõkapstasalat
Magustoit: Tummine šokolaadi peedikook jõhvikavahuga / Peedi-sokulaadikuuk kurõmaravatuga

Kohvik Mareia Maitsed
Broneerimine 5388 8457,  mareia.kodu@gmail.com
Tallinna mnt 36 Võru linn
Eelroog: Miniburger rebitud lihaga ja kodune tomatimahl / Käristet lihaga vadsakõnõ ja tumadimahl
Pearoog: Haugikotletid nuikapsa-pastinaagipüree, tsitruse-võikastme ja köögiviljakrõpsudega / Havvõkotleti kaalkapsta-pastinaagipudro, hapnõ suusti ja aiavilätsipsega
Magustoit: Kukeseene-karamellipuding / Kikkaseenemaiguline karamellihüübüs

Kohvik Mantelahi
Broneerimine 782 0800, atv.atv@mail.ee
Vabaduse 7 Võru linn
Eelroog: Tuuleoad metsseapasteediga / Tsillokõsõ vadsakõsõ pahru-pastediga
Pearoog: Beebipaalia köögiviljaassortii ja võikastmega / Noorõ mägihõrna külleliha võiuhämmätüse ja aiavilävalikuga
Magustoit: Kaerahelbetäidisega ahjuõun marjavahuga/ Kaarahelbidega täüdet ahoubin, man maravatt 

Inara Vanavalgõ Kohvitarõ
Broneerimine 516 8422, luigasinara@gmail.com
Mäe 28 Mikitamäe küla Setomaa vald
Eelroog: Praetud sõir õuna-šokolaadimarmelaadi ja suvikõrvitsamoosiga / Praadit kivialonõ sõir ubina-šokolaadi ni kabatšoki sahvtiga
Pearoog: Käsitööpelmeenid sibula-tomatiletšoga / Käsitüüpelmeeni` sibula-tumadikeedüsega
Magustoit:  Setomaa seeneküpsised kohviga / Setomaa seenepiskviidi` kohviga`

Seto Tsäimaja
Broneerimine 505 4673, info@setomuuseum.ee
Pikk 56 Värska Setomaa vald
Eelroog: Paksu pudru pallid kukeseene-sibula täidise ja küüslaugukastmega / Kikkasiini ja sibulaga täüdet paksupudrupalukõsõ kurslauguhämmätüsegä
Pearoog: Täidetud ahjuliha kartulipudru ja hapukapsaga / Täüdet aholiha hapukapstiga ja kartohkapudõr
Magustoit: Kohupiima-kamavaht pohlamoosi ja riivleivaga / Kohopiimä-kamavatt palohkasahvti ja leevapuruga

Ööbikuoru Villa restoran Andreas
Broneerimine 509 9666, villa@oruvilla.ee
Tiidu küla Rõuge vald
Eelroog: Kuldne kõrvitsapüreesupp kukeseentega / Kullanõ kürvidsäruug kikkasiiniga
Pearoog: Angersäga kartuli-juurselleripüree ja forellimarjaga / Angõrsägä kardohka- sellerijuuriku pudro ja hõrnamaraga 
Vahepala: Juustuvalik / Kolmõ marki Kolotsi talo keesi:
- valgõhallituskees ubinasahvtiga
- sinihallituskees maapirniga
- tsiapähkmäkees viigimara- ja sibulasahvtiga
Magusroog: Õuna-kaerahelbekook küpsepirni ja pähklivahuga / Ubina-kaarahelbekuuk küdset pirni ja pähkmävatuga

Kodukohvik Tillu
Broneerimine 520 6576, talupood@gmail.com
Jaama 52 Põlva 
Eelroog: Punapeedi sushi / Peeditrulli hampsahusõ
Pearoog: Punaveinikastmes lammas rohelise kartulipudru ja köögiviljadega / Veinihämmätüsen lambaliha, man rohilinõ kardohkapudro ja aiavilä
Magustoit: Porgandi- ja astelpajumaius küllusliku kübaraga / Põrkna-nõglapaiu makjus uhkõ kübäräga

Georgi hotelli restoran Postmark 
Broneerimine 332 2221, info@georgihotell.ee
Jüri 38a Võru linn
Eelroog: Köögivilja-juustusupp krõbeda saiakeeruga / Aiavilä-keesisupp, man kõrksa saiakiird
Pearoog: Suitsune seasisefilee kõrvitsa-kartulipüreega / Suidsumaiku tsialiha kürvidsä-kardohka pudroga
Magustoit: Astelpaju-kodujuustukook / Nõglapaiu hülpüsega katet vaarapiimäkuuk

Pizza Olive
Broneerimine 5693 4444, info@pizzaolive.ee
Seminari 5 Võru linn
Eelroog: Kihiline forelli tartar vutimuna ja avokaado salsaga / Kõrdligane hõrnapätsik
Pearoog:  Grillitud Veise antrekoot kreemise kartulipüree ja hooaja aedviljadega / Tõpra pehme sälläliha aiaviljuga
Magustoit: Astelpaju-karusmarjakastmega panna cotta krõbeda mandliküpsisega / Hüübüs nõglapaiu-tikerperä hämmätüsega   

Piusa kõrts aka Klunker
Broneerimine 5373 0298, eliise.glaser@gmail.com
Piusa Võru vald
Tervituseks: Õunamahl õunaga / Ubinamahl ja kuivatet ubinalipsi
Eelroog: Lepasuitsune seasisefilee rukkikoorikul kukeseente ja mustasõstrakreemiga / Rüäleevä pääl suidsune tsia siseliha, kikkaseene ja sitigakreem
Pearoog: Burger ja värsked friikartulid / Heldelt täüdet vatsk ja krõpõkardohka
Dessert: Ebaküdooniakreem klaasikildude ja krõbedikuga / Hapnõubinakriim kildakõisi ja krõbuskiga

Pesa hotelli restoran
Broneerimine  799 8530, broneering@kagureis.ee
Uus 5 Põlva
Eelroog: Vikerforell pošeeritud vutimunaga nõgese-ciabatta lootsikul / Vadsakõsõ pääl iherüs vutimuna ja tsälgitü aiaviljuga
Pearoog: Suitsupeekoni-kõrvitsa täidisega liharullid röstitud köögiviljade, Hasselbacki kartuli, tomatimarmelaadi ja tüümianikastmega / Täüdet lihatrulli üleküdset aiavilju, lipsitedü küdsekardohka ja tumadimarmelaadiga, man kopakõnõ hämmätüst
Magustoit: Hõrk mustasõstrakreem vaarikate ja šokolaadikastmega / Kohhil sitigakriim sokulaadihämmätüse ni vabõrnidõga 

EloPärl elustiili kohvik-pood
Broneerimine 5855 5096, eloparl17@gmail.com
Jüri 37 Võru linn
Eelroog: Võileivatort peedikreemiga / Leevätort verevä peedi kreemiga
Pearoog (1): Koorene jõeforell, kartuli-porgandimuffin, magus kõrvits ja pähkline suvikõrvitsasalat / Hõrnas, kardohka-põrkna kukligu, makõ kürvits ja suvõkürvidsä salat
Pearoog (2): Läätsepikkpoiss, karamellistatud köögiviljaribad, sinepine kaste, magus kõrvits ja pähkline suvikõrvitsasalat / Läädsä-võlssjänes, makõs küdset aiavilätsipsi, tsinebine suust, makõ kürvits ja suvõkürvidsä salat
Magustoit: Õuna-kaerahelbe krõbedik, vaarikasorbett / Krõpõ ubina-kaarahelbekuuk ja vavõrnaiätüs

Reisitrajektoor kaardil

$("#setStart").fancybox({ 'modal' : true });